Λ. Πεντέλης 39 & Τενέδου 1, Μελίσσια - 210 8105014
Wellness through Movement by Emilia Papatheodosiou

Η σοκολάτα μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου!

Σύμφωνα με τα στοιχεία νέας έρευνας, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Hypertension», η καθημερινή κατανάλωση ροφήματος πλούσιου σε σοκολάτα ενδεχομένως μπορεί να βοηθήσει την υγεία του εγκεφάλου σε ηλικιωμένους.
Στην έρευνα έλαβαν μέρος 90 ηλικιωμένα άτομα, τα οποία ήδη εμφάνιζαν ελαφρά νοητική εξασθένηση με συμπτώματα όπως δυσκολία στη μνήμη, στη γλώσσα, στη νόηση ή στην κρίση.
Στους συμμετέχοντες δόθηκε για 8 εβδομάδες ρόφημα κακάο με υψηλά, μέτρια και χαμηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών φλαβονοειδών. Εκείνοι που κατανάλωσαν ρόφημα με υψηλά και μέτρια επίπεδα φλαβονοειδών πέτυχαν καλύτερη επίδοση σε τεστ προσοχής και άλλων νοητικών ικανοτήτων σε σχέση με εκείνους που κατανάλωσαν ρόφημα χαμηλών φλαβονοειδών.
Στην έρευνα έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, και ερευνητές από το Giovambattista Desideri, του ιταλικού πανεπιστημίου L’Aquila και όπως σημειώνουν, τα φλαβονοειδή θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα διατροφικό στοιχείο για τη βελτίωση όχι μόνο της καρδιαγγειακής υγείας αλλά συγκεκριμένα της εγκεφαλικής.
Όπως δηλώνει, όμως, ο νευρολόγος και ερευνητής για το Alzheimer, Marc L. Gordon, του Feinstein Institute for Medical Research στο Manhasset, η σοκολάτα μπορεί να έχει υψηλά επίπεδα λιπαρών και θερμίδων, γι’ αυτό χρειάζεται μέτρο ώστε να μη γίνονται υπερβολές στην κατανάλωσή 
Copyright 2012 newupilates. Designed & Developed by Centiva Software Solutions & ZPM