Λ. Πεντέλης 39 & Τενέδου 1, Μελίσσια - 210 8105014
Wellness through Movement by Emilia Papatheodosiou

Άσκηση με μικρότερα βάρη και εξαιρετικά αποτελέσματα !

Μια καινούργια έρευνα δίνει νέα προσέγγιση της άσκησης με βάρη, αφού δίνει τη δυνατότητα σε πολλές γυναίκες, οι οποίες αδυνατούν να σηκώσουν μεγάλα βάρη, να ασκηθούν με αυτόν τον τρόπο για μυική ενδυνάμωση. Πρόκειται για άσκηση με μικρότερα βάρη αλλά περισσότερες επαναλήψεις. Με αυτόν τον τρόπο, η εν λόγω άσκηση συμβάλλει εξίσου στην ενδυνάμωση του μυικού συστήματος σε σύγκριση με τα μεγαλύτερα βάρη με λιγότερες επαναλήψεις. Έτσι με αυτόν τον τρόπο μπορούν να ασκηθούν οι γυναίκες με αυξημένη αντοχή ή εκείνες που τουλάχιστον μπορούν να καλλιεργήσουν την αύξησή της. Η εν λόγω έρευνα δημοσιεύθηκε στο «Applied Physiology, Nutrition and Metabolism».
Τα συμπεράσματα της νέας αυτής έρευνας δίνουν επίσης σημαντικές εφαρμογές στην υγεία όλων μας, αφού αυξημένη μυική μάζα σημαίνει και περισσότερες καύσεις, άρα καλύτερος έλεγχος του σωματικού μας βάρους. Επιπρόσθετα, καθώς τα κυκλοφορούντα στο αίμα σάκχαρα χρησιμοποιούνται από το μυικό μας σύστημα, η αυξημένη μυική μάζα σημαίνει λιγότερες πιθανότητες για εμφάνιση διαβήτη. 
Τα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν από τους ερευνητές βασίστηκαν στις επιλεκτικές μεταβολές διαφόρων παραμέτρων όπως η ένταση της άσκησης, το μέγεθος των βαρών και ο αριθμός των επαναλήψεων. Μ’ αυτόν τον τρόπο δόθηκε η δυνατότητα να μετρηθεί ξεχωριστά ο αντίκτυπος του κάθε παράγοντα στη φυσική κατάσταση. Έτσι, εξήχθη το συμπέρασμα πως μπορούμε να πετύχουμε εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα αν ασκηθούμε με μικρότερα βάρη αλλά επαναλάβουμε την άσκηση μέχρι να εξαντλήσουμε τα όρια της αντοχής μας. Έτσι, ενεργοποιούνται οι πρωτεΐνες του μυικού μας συστήματος και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μας οδηγεί στην ανάπτυξη και την ενδυνάμωση. 
Επιπρόσθετο όφελος αυτής της νέας προσέγγισης στην άσκηση με βάρη, είναι ότι επιτυγχάνουμε μεγαλύτερη διάρκεια αποτελέσματος σε ημέρες και επομένως, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να είμαστε διαρκώς σε φόρμα.
Copyright 2012 newupilates. Designed & Developed by Centiva Software Solutions & ZPM