Λ. Πεντέλης 39 & Τενέδου 1, Μελίσσια - 210 8105014
Wellness through Movement by Emilia Papatheodosiou

Άθληση εναντίον του άγχους!Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει φέρει και το άγχος, το οποίο κυριαρχεί στη ζωή πολλών ανθρώπων, όμως, όπως επιβεβαιώνουν επιστημονικές μελέτες, η φυσική δραστηριότητα και η άσκηση βοηθά στην καταπολέμησή του.

Αρκούν τριάντα λεπτά ημερήσιας άσκησης-κίνησης, που σε συνδυασμό με σωστή διατροφή, ενισχύουν την παραγωγή σεροτονίνης, βασικού συστατικού στην τόνωση της διάθεσης κ
 της ευεξίας.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί επιστήμονες σε θέματα διατροφικών διαταραχών και παχυσαρκίας, το κυρίαρχο κίνητρο το οποίο οδηγεί ένα άτομο να ασκηθεί είναι τα αρνητικά σχόλια για την εμφάνισή του και κυρίως από άτομα τα οποία θεωρεί σημαντικά. Αν αυτά συνδυαστούν με τις «τέλειες» εικόνες των μοντέλων και των celebrities, με τα οποία βομβαρδίζεται από τα ΜΜΕ, το άτομο χάνει την αυτοεκτίμησή του και «φορτώνεται» με πρόσθετο άγχος. Το άγχος, βέβαια, ενισχύεται πιο πολύ από τις αρνητικές σκέψεις που μας προκαλούν οι δύσκολες καταστάσεις και τα προβλήματα και όχι από τα ίδια τα προβλήματα αυτά καθ’ εαυτά. Έτσι, ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε το άγχος είναι να τροποποιήσουμε τις σκέψεις μας και να σκεφτόμαστε θετικά.
Copyright 2012 newupilates. Designed & Developed by Centiva Software Solutions & ZPM