Λ. Πεντέλης 39 & Τενέδου 1, Μελίσσια - 210 8105014
Wellness through Movement by Emilia Papatheodosiou

Πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησηςΠριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης ο γιατρός σας είναι εκείνος που θα πρέπει να δώσει τις αρχικές κατευθύνσεις σύμφωνα με τα μυοσκελετικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε.   
 Η μέθοδος Pilates αποτελεί μια εξαιρετική μορφή άσκησης που δυναμώνει τους μυς του κορμού και ανακουφίζει από τους πόνους σε αυχενική και οσφυϊκή μοίρα.  
Συνιστάται από γιατρούς, φυσιοθεραπευτές και γυμναστές παγκοσμίως, αφού χαρίζει στο σώμα δύναμη, ενέργεια, ευλυγισία και βοήθεια σε διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα. 
 Οι 500 περίπου διαφορετικές ασκήσεις της μεθόδου Pilates εκτελούνται με ήπιο ελεγχόμενο τρόπο, λίγες επαναλήψεις και υψηλή συγκέντρωση, ελαχιστοποιώντας έτσι τον κίνδυνο για τραυματισμό κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.  Η δισκοπάθεια σε αρχικά επίπεδα και οι πόνοι στον αυχένα είναι οι συνηθέστερες των περιπτώσεων που αντιμετωπίζονται με το pilates. Φυσικά θα πρέπει να αποφύγετε τις υπερβολές στις στροφές και κάμψεις του κορμού. 
 Οι ασκήσεις στο έδαφος πρέπει να εκτελούνται με κατάλληλο στρωματάκι και υποστήριξη της μέσης ή του αυχένα όπου χρειάζεται.    Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της μεθόδου pilates είναι ότι βελτιώνει την κακή στάση του σώματος, που τις περισσότερες φορές ευθύνεται για τα προβλήματα της μέσης. Μια χρήσιμη συμβουλή όταν γυμνάζεστε με pilates αλλά και με οποιοδήποτε άλλο είδος άσκησης είναι να μην εκτελείτε τις ασκήσεις που ενοχλούν την πλάτη και τον αυχένα σας, ζητώντας από τον γυμναστή σας τις κατάλληλες παραλλαγές για την προφύλαξη σας. 
 Επιλέξετε ένα γυμναστήριο ή ένα studio pilates όπου θα έχετε την ευκαιρία να γυμναστείτε με εξειδικευμένο προπονητή στο μηχάνημα του reformer.  Θα ξεκινήσετε απλά και στην συνέχεια με την βοήθεια του γυμναστή σας θα περάσετε σε πιο απαιτητικές ασκήσεις. Σε συνδυασμό με ασκήσεις στο έδαφος θα μπορέσετε να βελτιώσετε την ποιότητα της εκτέλεσης των ασκήσεων και να κερδίσετε τα οφέλη αυτής της καταπληκτικής μεθόδου. Καλή αρχή! 
Copyright 2012 newupilates. Designed & Developed by Centiva Software Solutions & ZPM