Λ. Πεντέλης 39 & Τενέδου 1, Μελίσσια - 210 8105014
Wellness through Movement by Emilia Papatheodosiou

Λειτουργία

Στο Pilates Studio λειτουργούν:

 • Group Pilates Matwork (6 ατόμων)
 • Group Pilates Equipment (5 ατόμων)
 • Group PILATES/TRX
 • Personal Training
 • Pilates for Pregnant

Η μέθοδος Pilates βασίζεται απόλυτα στην ακρίβεια και την τεχνική! Για αυτό και στη σχολή μας λειτουργούν αυστηρά ολιγομελή τμήματα ώστε ο εκπαιδευτής να έχει την απόλυτη προσοχή και έλεγχο σε όλους τους μαθητές και να προσαρμόζει την κάθε άσκηση στον κάθε αθλούμενο ξεχωριστά. Κάθε μαθητής της Σχολής απολαμβάνει την εξειδίκευση, τον επαγγελματισμό, την αφοσίωση και τον απόλυτο σεβασμό μας.

 • Μηνιαίες Συνδρομές εκπτωτικές έως 15%
 • Πακέτα Μαθημάτων
 • Ραντεβού

“In ten sessions you’ll feel the difference,

In twenty you’ll see the difference

and in thirty you’ll have a new body”

Joseph Pilates

Group Pilates Mat work (6 ατόμων)

Το Pilates Mat work είναι ασκήσεις εδάφους (επάνω στα MAT – στρώματα), που αφορούν όλο το μυοσκελετικό σύστημα έχοντας οδηγό σε κάθε άσκηση τις πέντε βασικές αρχές της μεθόδου.    

Οι ασκήσεις εξελίσσονται και δυσκολεύουν κλιμακωτά. Προσαρμοσμένο το πρόγραμμα στις ανάγκες του κάθε αθλούμενου, ατομικά, βάση των δυνατοτήτων του και των ιδιαιτεροτήτων του, ο δάσκαλος χρησιμοποιεί παραλλαγές ασκήσεων έτσι ώστε το group να δουλεύει με ένα κοινό στόχο και κοινό ασκησιολόγιο σε κάθε συνεδρία.

 Περιλαμβάνει χρήση εξαρτημάτων Pilates όπως:

 • Λάστιχα
 • Rings (στεφάνια)
 • Βαράκια χειρός  
 • Βαράκια ποδιών
 • Mini balls
 • Pilates balls
 • Bosu
 • Foam rollers
 

Group Pilates Equipment (5 ατόμων)

Η πολυπλοκότητα των μηχανημάτων (Equipment) και των ασκήσεων απαιτεί τουλάχιστον τη γνώση των βασικών αρχών Pilates. Στα όργανα δουλεύει ο αθλούμενος πιο στοχευμένα την κάθε μυϊκή ομάδα, με τη χρήση αντιστάσεων - ελατηρίων στα χέρια ή στα πόδια, τοποθετώντας το σώμα σε ασφαλή θέση.

Ενδείκνυνται για εγκύους και για άτομα με σοβαρά μυοσκελετικά προβλήματα. Ο δάσκαλος επιλέγει  κάθε φορά αν θα κάνει κυκλική διδασκαλία (να περάσουν, δηλαδή, όλοι οι μαθητές από τα τρία διαφορετικά όργανα μέσα στην ίδια διδακτική ώρα, ή αν θα επιλέξει τη στατική.

Πέντε όργανα για πέντε μαθητές.
 
2 Reformers
2 Combo Chairs
1 Cadillac

Ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε μαθητή ξεχωριστά και στο Pilates Matwork και στο Pilates Equipment. Όσο εύκολο μπορεί να γίνει το Matwork μπορεί να γίνει και το Equipment και αντίστροφα!

Group PILATES/TRX

Το πρόγραμμα είναι άμεσα επηρεασμένο από την μέθοδο Pilates, που βασίζεται απόλυτα στην ακρίβεια και την τεχνική, με τη διαφορά ότι η εναλλαγή όπως και ο ρυθμός των ασκήσεων είναι αρκετά γρήγορη για να επιφέρει ταχύτερα την καύση λίπους και να χαρακτηριστεί ένα μάθημα αερόβιο και πολύ δυναμικό που αυξάνει τη μυϊκή δύναμη και αντοχή. Αφορά μόνο υγιή άτομα χωρίς μυοσκελετικά και άλλα προβλήματα καθώς η κρεμαστή άσκηση μπορεί να επιβαρύνει ευαίσθητες αρθρώσεις ή την σπονδυλική στήλη εάν έχει κήλες.  

Personal Training

Στις ατομικές συνεδρίες ο δάσκαλος κατόπιν συνεννόησης με τον αθλούμενο θα επιλέξουν το είδος άσκησης ή και τον συνδυασμό άσκησης (Pilates Mat work, Equipment, TRX), έτσι ώστε να είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που να βασίζεται απόλυτα στις ανάγκες του.

Pilates for Pregnant

Στην εξειδικευμένη σχολή μας, με καταρτισμένο προσωπικό που διδάσκει με απόλυτη προσοχή, μεράκι και γνώση, θα διδαχτείτε εξατομικευμένα τη μέθοδο ακόμα και στα ολιγομελή τμήματα. Σε εγκύους προτείνουμε να διδαχτούν τη μέθοδο Pilates στα όργανα (Pilates Equipment) . Στα όργανα δουλεύει ο αθλούμενος πιο στοχευμένα την κάθε μυϊκή ομάδα, με χρήση των αντιστάσεων- ελατηρίων στα χέρια ή στα πόδια, τοποθετώντας το σώμα σε ασφαλή θέση.

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι μια περίοδος που θα φέρει μεγάλες αλλαγές στο σώμα της γυναίκας. Η γέννα είναι ίσως η πιο δύσκολη «άσκηση» που θα κάνετε στη ζωή σας, για αυτό και θα πρέπει να είστε έτοιμες! Τα πλεονεκτήματα που θα προσφέρει η μέθοδος αυτή αφορούν όχι μόνο εσάς αλλά και το μωρό που μεγαλώνει μέσα σας.

Η τεχνική Pilates, είναι ένα μοναδικό σύστημα διατήρησης της καλής φυσικής κατάστασης, το οποίο τεντώνει και δυναμώνει τους μυς, βελτιώνει την ευλυγισία, την ισορροπία, την αναπνοή και την ίσια κορμοστασιά.

Θα σας αναφέρω κάποια από τα σημαντικότερα οφέλη της μεθόδου που αφορούν σε αυτή τη μαγική περίοδο της ζωής σας.

 • Με την ενδυνάμωση, επιμήκυνση και χαλάρωση της σπονδυλικής στήλης, των κοιλιακών και ραχιαίων μυών , θα βοηθήσετε να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος στην περιοχή της κοιλιάς που αναπτύσσεται το μωράκι σας και αυτό θα μειώσει την δυσφορία στα σπλάχνα και την αναπνοή σας, τον πόνο της πυέλου και της μέσης σας, τις ζαλάδες και τις ανακατωσούρες στο στομάχι.
 • Αναπτύσσοντας το αναπνευστικό σύστημα και κάνοντας τους μυς του περινέου πιο δυνατούς και ελαστικούς θα συμβάλετε στον καλύτερο έλεγχο των μυών της λεκάνης κατά τον τοκετό και θα προστατευτείτε από πιθανά συμπτώματα ακράτειας μετά τη γέννα .
 • Επίσης θα αποκτήστε καλύτερο κυκλοφορικό και λεμφικό σύστημα που θα μειώσει την κατακράτηση υγρών και θα αιματώνεστε καλύτερα εσείς και μωρό σας.
 • Εάν συνεχίσετε να ασκήστε και μετά τον τοκετό σας το σώμα σας θα επανέλθει γρηγορότερα, θα αποκτήστε λεπτή μέση, επίπεδη κοιλιά και γραμμωμένους μυς με λεπτά άκρα.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου Pilates είναι πολλά και σημαντικά σε όποια φάση της ζωής σας ξεκινήσετε και να σκέφτεστε πως ποτέ δεν είναι αργά για να προσφέρετε στη ψυχή και στο σώμα σας !

Copyright 2012 newupilates. Designed & Developed by Centiva Software Solutions & ZPM